Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα Τρίτη, 26/09/2023 οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων του σχολείου μας έδωσαν στους μαθητές της Β’ – ΣΤ’ δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών του σχολείου μας. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε στη δήλωση των αλλεργιών, ή/και της δυσανεξίας του παιδιού σας σε συγκεκριμένες τροφές.

Αύριο, Τετάρτη, 27/09/2023 οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα δώσουν τις αντίστοιχες δηλώσεις συμμετοχής και στην Α’ τάξη.

Παρακαλούμε θερμά, όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να  επιστρέψουν τις δηλώσεις υπογεγραμμένες μέχρι την Παρασκευή, 29/09/2023.

Ευχαριστούμε θερμά.

Ο Διευθυντής

Δρ. Γιαννακάς Φίλιππος