Εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη

1.- Οι εγγραφές μαθητών στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοτικού γίνονται  από 1 ως 20 Μαρτίου 2022 με την κατάθεση σχετικής Αίτησης στο σχολείο από τις 7πμ -11πμ ή 13-14, καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το σχολείο λαμβάνοντας ο καθένας τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοτικού εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν  το έτος 2016 .

Δικαιολογητικά εγγραφής  είναι αυτά που προβλέπονται από το Π.Δ.  79/2017 άρθρ. 7  παρ.4α:

α)  Βεβαίωση φοίτησης νηπίων από το νηπιαγωγείο που αποφοιτούν ( θα παραληφθούν από τους γονείς  από τα δημόσια και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία).

β) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου, το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το σχολείο, εγγραφής  του μαθητή στα μητρώα ή δημοτολόγια (Π.Δ.  79/2017 άρθρ. 7  παρ.4β)..

γ) Επίδειξη του βιβλιαρίου Υγείας  ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται  ότι έγιναν  τα προβλεπόμενα  εμβόλια.

δ) Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας στα όρια της σχολικής περιφέρειας, όπως εκκαθαριστικό εφορίας, συμβόλαιο αγοράς κατοικίας, μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία, λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ), από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου. Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων έχουμε εντολή να ελέγχουμε με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, ώστε οι μαθητές να εγγράφονται αποκλειστικά και μόνο στα όρια της σχολικής τους περιφέρειας

ε) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),

στ) Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής

2.- Δεν εγγράφονται μαθητές εκτός σχολικής περιφέρειας, χωρίς έγκριση του  Διευθυντή Εκπαίδευσης.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 

ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ