2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras?, 2019-2020

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος το σχολείο μας με συνολικά 114 μαθητές από τις τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία σημαντικών επιστημονικών-εκπαιδευτικών ενώσεων και πλήθους επιλεγμένων εθελοντών.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη εντός του σχολείου, εθελοντικά, κατά τη διάρκεια του μαθήματος ΤΠΕ, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Πληροφορικής και τη διευκόλυνση που χρειάστηκε από τη διεύθυνση και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Ο διαγωνισμός «Κάστορας» αποτελεί σήμερα μια διεθνή πρωτοβουλία της ομώνυμης κοινότητας (Bebras?), με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών.
Διοργανώνεται σε σχολεία, με χρήση υπολογιστών ή φορητών συσκευών, για διάφορες ηλικιακές ομάδες και υπό την επιτήρηση εκπαιδευτικών. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από 50 και πλέον χώρες.

Για το σχολικό έτος 2019-2020 ο διαγωνισμός είχε λάβει έγκριση (Φ15/155347/Δ2/4.10.2019) από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.